16 Temmuz 2014 Çarşamba

Bodrum Apart ile Huzur Kiralamak!

Bodrum apart kiralama sayesinde her daim renkli ve hareketli olan Bodrum’u yakından tanıyabileceksiniz. Geceleri olduğu kadar gündüzleri de hareketli bir hayat hüküm sürer gebonvillerle bezeli bodrum sokaklarında… Yıllardan beri yerli yabancı pek çok yelkenciyi buluşturan Bodrum CUP, eşsiz güzellikteki Ege kıyılarında dostluk rüzgarları estiriyor.

Bodrum’un Gizemli Güzellikleri


Bodrum’un her köşesinde farklı bir hava ve atmosfer ile karşılaşmak mümkün. bunlardan birisi de şüphesiz ki tarihi mekanlardan biris olan Gündoğan’daki kaya mezarları. Geçmişte Bodrum’un ilk yerleşim yeri olarak hafızalara kazanınan Gündoğan, zamanın yerleşik bir yaşam süren Lelegler’i ait yüzlerce kaya mezar bulunmaktadır. Bodrum apart kiralama ile bu tarihi güzelliklerle dolu şehrin, mistik havasını soluyabilirsiniz. Bodrum’u ziyaret eden herkes kaya mezarları mutlaka görmek isteyecektir.

Şehir duvalarının belki de en çok korunmuş bölümü Mydnos kapısı olarak bilinir. Geçmişten bugüne kadar ulaşan Mydnos kapısı, Büyük İskender‘in Asya seferindeyken buradan söz etmesiyle üne kavuşmuştur. Uğruna çok fazla kanların döküldüğü ve bir çok savaş gören duvarlar tekrar restore edilmiştir. İskender’in ordusu, şehri savunan Karyalı ve Perslere karşı mücadele vermiştir. Savaş zamanında Myndos kapısından çıkıp şehri çevreleyen su hendeği üzerindeki köprüyü geçip düşmana saldıran Halikarnalılar beklemedekileri bir savunma ile karşı karşıya gelirler. Bu savunmayla birlikte şehre kaçmaya başlayan Halikarnaslılar, Hendek üzerindeki köprünün çökmesi ve korkuyla kale kapılarının erken kapatılmasıyla büyük bir felaketle başbaşa kalırlar. İç kaleye doğru giden Halikarnaslılar şehrin bu bölümünü yakıp yıkarlar. Şehri ele geçiren Büyük İskender ise şehrin yönetimini prenses Ada ve 2500 askerden oluşan bir garnizona bırakıp kendi yoluna devam eder. Bodum apart kiralama size bu tarihe tanıklık eden şehrin tüm güzelliklerini sunuyor. Sizde savaşın izlerini ve tarih kokan Mydnos kapısı’nı görebilirsiniz!

Bodrum’da yaşayan ve Bodrum’u gezmek için gelenlerin en çok rastladıkları şey şüphesiz sarnıçlardır. Neredeyse bu yarım adanın her yanında sarnıçları görmek mümkün. ÖrneğinYalı beldesi ile Bodrum yolu üzerinde her iki kenarda da bir çok sarnıç görebilirsiniz. Genellikle dairesel bir yapıda ve kümbet şekilde yapılmışlardır. Bodrum apart kiralama ile bu sarnıçları gezmek tarihe tanıklık etmek anlamına geliyor. Yuvarlak yapıda olanların çoğunlukta olduğu sarnıçlar dışında nadiren küçük tüneli anımsatan ve dikdörtgen bir temel üzerine oturtulan sarnıçları da görmek mümkün. Bu sarnıçlar geçmiş dönemlerde su toplama ve depolama alanları olarak kullanılmıştır. Pek fazla görülmese de bazı sarnıçların giriş kapısı üzerinde kim tarafından ve hangi tarihte yaptırıldıkları yazmaktadır.
Daha önce yazdığımız Bodrum Apart Kiralama ile Antik Kent Macerası adlı yazı da ilginizi çekebilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder